tirsdag 14. oktober 2014

ETwinning

På sist samling ble vi studentene kjent med en læringsplattform som legger til rette for samarbeid både nasjonalt og internasjonalt; eTwinning. Etter den inspirerende videoen vi fikk se på samling, og gjennom et lite dypdykk hjemme, ser jeg et stort potensial for å jobbe med dette når jeg kommer ut i skolen.

Gjennom eTwinning kan skoler på tvers av landegrenser dele kunnskap om sin kultur, språk og skape relasjoner med andre langt borte. Men det som gjør denne plattformen for læring ekstra spennende er mulighetene som ligger i å utvikle elevenes digitale ferdigheter innen multimodal tekstskaping, som å bruke photostory, skype og powerpoint. Her ligger et hav muligheter. For å finne ut mer kan man finne ut mere her.

4 kommentarer:

  1. Godt fortalt om potensialet til eTwinning. Hvorfor er det ikke flere klasser som er med?

    SvarSlett
  2. Syntes også dette var en spennende mulighet. Man kan selvfølgelig tenke seg at dette også kan ha stor verdi innenfor landets grenser. Ville vært flott å ha en vennskapsklasse et eller annet sted i Norge for å kommunisere med på eget språk, dele fagstoff og lokal kultur med. Egentlig alt hva man blir enig om.

    SvarSlett
  3. Helt enig! Det ligger et stort potensial innen Norges grenser for samarbeid innen å dele læringsmetoder, fagstogg og bli kjent med lokale kulturer.

    SvarSlett
  4. Ja. man jo spørre seg hvorfor ikke denne unike læringsplattform er en større del av skolens satsningsområder?

    SvarSlett